topmenu

Inleiding – Outplacement Werkgever

Outplacement kunt u inzetten wanneer u en uw medewerker in een onoplosbare arbeidsrelatie zit, wanneer u reorganiseert en de functie van de medewerker komt te vervallen of wanneer de medewerker vastloopt in zijn carrière. Wanneer u kiest voor een outplacement, zult u behoefte hebben aan ondersteuning en begeleiding van de medewerker in dit traject. Een outplacementtraject heeft tot doel het ondersteunen van de medewerker in het vinden van de nieuwe baan.

Jarenlange ervaring in het begeleiden van medewerkers naar de externe arbeidsmarkt, maken dat ik weet wat er allemaal komt kijken in een outplacement traject. Naast het afscheid nemen van de ‘oude’ situatie en constructief in beweging zetten naar een toekomst buiten uw organisatie, ondersteun ik uw medewerker in het onderzoeken van de arbeidsmarkt, het scherp krijgen van het zoekprofiel dat aansluit op de persoonlijke arbeidsmarkt, en werk ik aan het opfrissen en trainen van sollicitatievaardigheden. Een belangrijk onderdeel hiervan is het maken van een sterk CV. Dit unieke CV maak ik samen met uw medewerker, zodra het zoekprofiel helder is.  

Mijn empathie, mijn coachende stijl van begeleiden, mijn pragmatische insteek en tegelijk mijn daadkracht en doelgerichtheid maken dat uw medewerker met de juiste focus en geïnspireerd de externe arbeidsmarkt betreedt.